Hoe bereid ik me voor op een microblading behandeling?

Het is belangrijk dat je 24-48 uur voor de microblading en/of hairstroke behandeling geen aspirine, alcohol, drugs of bloedverdunners gebruikt. Let er ook op dat je geen retinol op je gezicht smeert. Dat maakt namelijk je huid dunner waardoor het sneller zal gaan bloeden en moeizamer heelt. Je kan wel paracetamol gebruiken. 

Doet microblading pijn?

Over het algemeen is microblading niet erg pijnlijk, maar pijn is subjectief en bij iedereen ligt de pijngrens ergens anders. Mensen die de behandeling al hebben ondergaan beschreven het gevoel alsof je licht door een kat wordt gekrabd. Het zal dus voelen alsof er kleine krasjes op je huid worden gezet. De microblading specialist zal van tevoren de mogelijkheid bespreken om een verdovende zal op je wenkbrauwen te smeren. Bovendien is het zinvol om voor de behandeling paracetamol in te nemen. Vermijd pijnstillers als aspirine en ibuprofen! Achteraf zal het een beetje geïrriteerd voelen als een eerstegraads brandwond na een dag te lang in de zon. 

Hoelang duurt genezing na een microblading behandeling?

Direct na de behandeling zal het gebied rond de wenkbrauwen er rood uitzien geïrriteerd aanvoelen. Bovendien zal de kleur van je brows erg donker lijken. Dat is normaal en hoort bij het helingsproces. De donkere kleur zal met 40% afnemen als de wenkbrauwen genezen. Ontstaan er lichte korstjes op de wond, laat die dan absoluut zitten en ga er niet aan pulken. Dat leidt namelijk tot beschadiging van de huid en beïnvloedt het microblading resultaat negatief. Naargelang van tijd zullen je wenkbrauwen een lichtere en natuurlijke kleur krijgen.

Wie voert de behandeling uit?

Het is belangrijk dat microblading zeer zorgvuldig door een goed getrainde professional wordt uitgevoerd. Bij BBeauty in Utrecht werken we alleen met gediplomeerde specialisten. Onze specialisten weten precies welke pigmentkleuren en welke wenkbrauwvormen bij je gezicht passen. In onze salon aan de Amsterdamsestraatweg hebben we veel ervaring met microblading, hairstroke, ombrebrows en powderbrows.